Mięsa Momu
Mięsa wędzone: zadymiona karkówka z sosem tatarskim, pierś gęsia marynowana w lawendzie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami
Śledzie w dwóch odsłonach
W oleju lnianym z cebulą, z gęstą śmietaną i jabłkiem
Konfitowany burak z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym
Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini
Polski domowy chleb na zakwasie
masło ziołowe / chrzan / ćwikła
Na liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu, dresing bazyliowy
Polskie Korzenie
Sałatka z warzyw korzeniowych i bulwiastych, z domowym majonezem
Consomme z buraka z quadro z leśnymi grzybami i oliwą majerankową
lub
Zupa grzybowa z łazankami
Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pierś gęsi sous vide, żeberka wieprzowe w BBQ, kotleciki z siekanej baraniny na ostro, pastrami wołowe, falafele
Ziemniaki francuskie, kaszotto z orzechami, czerwona kapusta w occie ryżowym, warzywa sezonowe
Sosy : Mo’BBQ, Mo‘Winny
Ciasta domowe podane na paterach ze świeżymi owocami
Kawa, herbata (podawane na życzenie Gości)
Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń
Do rachunku zostanie doliczony 8 % podatek Vat oraz 10 % serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.
Kieliszek wina musującego Prosecco
Mięsa Momu
Mięsa wędzone: zadymiona karkówka z sosem tatarskim, pierś gęsia marynowana w lawendzie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami
Śledzie w dwóch odsłonach
W oleju lnianym z cebulą, z gęstą śmietaną i jabłkiem
Konfitowany burak z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym
Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini
Pasztet z kaczki z suszonym mango
Domowy pasztet z dymionej kaczki podany z pomidorami cherry, na liściach rukoli i sosem Mo‘Winnym
Polski domowy chleb na zakwasie
masło ziołowe / chrzan / ćwikła
Na liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu, dresing bazyliowy
Polskie Korzenie
Sałatka z warzyw korzeniowych i bulwiastych, z domowym majonezem
Consomme z buraka z quadro z leśnymi grzybami i oliwą majerankową
lub
Zupa grzybowa z łazankami
Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pierś gęsi sous vide, żeberka wieprzowe w BBQ, kotleciki z siekanej baraniny na ostro, pastrami wołowe, falafele
Pierożki szpinakowe z ricottą na maśle ziołowym
Dorada pieczona w ziołach
Filet z dorady marynowany w ziołach na ragout z soczewicy
Ziemniaki francuskie, kaszotto z orzechami, czerwona kapusta w occie ryżowym, warzywa sezonowe
Sosy : Mo’BBQ, Mo‘Winny
Ciasta domowe podane na paterach ze świeżymi owocami
Kawa, herbata (podawane na życzenie Gości)
Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń
Napoje typu soft 0,5 l/ os
Do rachunku zostanie doliczony 8 % podatek Vat oraz 10 % serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.
Kieliszek wina musującego Prosecco
Mięsa Momu
Mięsa wędzone: zadymiona karkówka z sosem tatarskim, pierś gęsia marynowana w lawendzie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami
Śledzie w dwóch odsłonach
W oleju lnianym z cebulą, z gęstą śmietaną i jabłkiem
Konfitowany burak z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym
Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini
Pasztet z kaczki z suszonym mango
Domowy pasztet z dymionej kaczki podany z pomidorami cherry, na liściach rukoli i sosem Mo‘Winnym
Łosoś i cytryny
Roladka szpinakowa z musem chrzanowym, łososiem wędzonym, podany z sosem cytrynowym
Polski domowy chleb na zakwasie
masło ziołowe / chrzan / ćwikła
Na liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu, dresing bazyliowy
Polskie Korzenie
Sałatka z warzyw korzeniowych i bulwiastych, z domowym majonezem
Consomme z buraka z quadro z leśnymi grzybami i oliwą majerankową
lub
Zupa grzybowa z łazankami
Kolorowe gnocchi podane na maśle ziołowym z serem koneckim
Pierożki szpinakowe z ricottą na maśle ziołowym
Pierożki z wędzoną kaczką i kawiorem jagodowym
Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pierś gęsi sous vide, żeberka wieprzowe w BBQ, kotleciki z siekanej baraniny na ostro, pastrami wołowe, falafele
Sandacz pieczony na musie ze szpinaku
Filet z sandacza marynowany w ziołach na musie ze szpinaku z kolorowymi marchewkami w maśle
Ziemniaki francuskie, kaszotto z orzechami, czerwona kapusta w occie ryżowym, warzywa sezonowe
Sosy : Mo’BBQ, Mo‘Winny, Mo’Korzenny z Martini
Różne rodzaje ciast podane na paterach z owocami
Kawa, herbata do wyboru Gości
Napoje typu soft 0,5 l/ os
Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń
Alkohol do wyboru Gości (w cenie menu)
Kieliszek wina domowego (białe lub czerwone) 120 ml lub 0,3 l piwo Lech Premium
lub 40 ml wódki Pan Tadeusz / os.
Do rachunku zostanie doliczony 8 % podatek Vat oraz 10 % serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.