MENU WIGILIJNE

  • 100 PLN
  • 120 PLN
  • 150 PLN

PRZYSTAWKI ZIMNE

Mięsa Momu
Mięsa wędzone: polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym, pieczona pierś kacza podana z figami w czerwonym winie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami

Modern Matias
Matiasy z zalewy ziołowej, podane w sosie musztardowym, orientalnym, jogurtowym z figa i gruszką

Konfitowany burak z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym

Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini

Polski domowy chleb na zakwasie
masło ziołowe / chrzan / ćwikła

SAŁATY
(jedna do wyboru)

Na liściach
Mieszane sałaty,  ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu, dresing bazyliowy

Polskie Jarzyny
Sałatka z warzyw korzeniowych i bulwiastych, z domowym majonezem

ZUPY
(jedna do wyboru)

Wigilijny barszcz czerwony z krokietem

lub

Capuccino grzybowe z kluseczkami lubczykowymi

DANIA GŁÓWNE

Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pieczona kaczka, polędwiczka wieprzowa, grillowana biała kiełbaska, kotleciki z baraniny na ostro

Ziemniaczane gnocchi
podane z grzybami leśnymi i serem koneckim

DODATKI

Kasza bulgur z warzywami, opiekane ziemniaki, konfitowany burak

Sosy : sos czosnkowo – ogórkowy, ajvar, cytrynowy

DESERY

Różne rodzaje ciast podane na paterach z owocami

NAPOJE

Kawa, herbata (podawane na życzenie Gości)

Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń

Do rachunku zostanie doliczony 8% podatek VAT.
Przy grupach od 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.

PRZYSTAWKI ZIMNE

Mięsa Momu
Mięsa wędzone: polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym, pieczona pierś kacza podana z figami w czerwonym winie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami

Moder Matias
Matiasy z zalewy ziołowej, podane w sosie musztardowym, orientalnym, jogurtowym z figa i gruszką

Konfitowany burak z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym

Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini

Polski domowy chleb na zakwasie
masło ziołowe / chrzan / ćwikła

SAŁATY
(jedna do wyboru)

Na liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu,
dresing bazyliowy

Polskie Jarzyny
Sałatka z warzyw korzeniowych i bulwiastych, z domowym majonezem

ZUPY
(jedna do wyboru)

Wigilijny barszcz czerwony z krokietem

lub

Capuccino grzybowe z kluseczkami lubczykowymi

DANIA GŁÓWNE

Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pieczona kaczka, polędwiczka wieprzowa, grillowana biała kiełbaska, kotleciki z baraniny na ostro

Pierogi ruskie
Okraszone cebulką

Bigos
Z wędzonymi śliwkami

DODATKI

Kasza bulgur z warzywami, opiekane ziemniaki, konfitowany burak

Sos czosnkowo – ogórkowy, ajvar, cytrynowy

DESER

Różne rodzaje ciast podane na paterach z owocami

NAPOJE

Kawa, herbata (podawane na życzenie Gości)

Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń

Napoje typu soft 0,5 l/ os

ALKOHOL

Kieliszek wina domowego 120 ml na osobę

lub

Piwo z beczki Lech Premium 0,3 l na osobę​​​

Do rachunku zostanie doliczony 8% podatek VAT.
Przy grupach od 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.

WELCOME DRINK

Kieliszek wina musującego Prosecco

PRZYSTAWKI ZIMNE

Mięsa MOMU
Mięsa wędzone: polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym, pieczona pierś kacza podana z figami w czerwonym winie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami

 Modern Matias
Matiasy z zalewy ziołowej, podane w sosie musztardowym, orientalnym, jogurtowym z figa i gruszką

Konfitowany burak z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym 

Łosoś i cytryny
Roladki szpinakowe z musem chrzanowym, łososiem wędzonym, podany z sosem cytrynowym

 Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini

Polski domowy chleb na zakwasie
masło ziołowe / chrzan /ćwikła

SAŁATY
(dwie do wyboru)

Na liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu,
dresing bazyliowy

Polskie Jarzyny
Sałatka z warzyw korzeniowych i bulwiastych, z domowym majonezem

Sałatka śledziowa
Pieczony ziemniak, cebula czerwona, szara reneta, groszek zielony

ZUPY
(jedna do wyboru)

Wigilijny barszcz czerwony z krokietem

lub

Capuccino grzybowe z kluseczkami lubczykowymi

lub

Krem z cebuli z grzanką serową

PRZYSTAWKI CIEPŁE

Ziemniaczane gnocchi podane z grzybami leśnymi i serem koneckim

Pierogi ruskie ze śmietaną

Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą w sosie winno – maślanym

DANIA GŁÓWNE

Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pieczona kaczka, polędwiczka wieprzowa, grillowana biała kiełbaska, kotleciki z baraniny na ostro

Maślany sandacz
Filet z sandacza na maśle kaffir

Bigos wigilijny ze śliwką wędzoną

DODATKI

Kasza bulgur z warzywami, opiekane ziemniaki, konfitowany burak

Sosy : sos czosnkowo – ogórkowy, ajvar, cytrynowy

Bigos wigilijny ze śliwką wędzoną

DESERY

Różne rodzaje ciast podane na paterach z owocami

NAPOJE

Kawa, herbata do wyboru Gości

Napoje typu soft 0,5 l/ os

Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń

 2 x Kieliszek wina domowego (białe lub czerwone) 120 ml lub

2 x 0,3 l piwo Lech Premium z beczki lub

2 x 40 ml wódki Baczewski / os.

Do rachunku zostanie doliczony 8% podatek VAT.
Przy grupach od 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.

UL. WIERZBOWA 9/11
00-094 WARSZAWA
PONIEDZIAŁEK - NIEDZIELA 12:00 - 23:00*

*lub do ostatniego Gościa

Copyright 2020 © Gastro-Concept Sp. z o.o.

UL. WIERZBOWA 9/11
00-094 WARSZAWA
PONIEDZIAŁEK - NIEDZIELA 10:00 - 00:00*
+48 506 100 001

*Dania z kuchni wydawane są do godz. 23:30

Copyright 2020 © Gastro-Concept Sp. z o.o.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.