Menu

Powrót do korzeni to podróż w kierunku tradycji, prostoty oraz natury.
Wracając do korzeni, wracamy do źródła.

 

Czas i na nas. 

Powracamy do początków tradycyjnej kuchni Polskiej, nie zapominając przy tym, o obecnych oraz nadchodzących trendach kulinarnych.
Jesienno-zimowa karta MOMU w całej okazałości pokazuje, że w prostocie tkwi sekret oryginalności.
Skupiamy się przede wszystkim na mięsach, bo w tym jesteśmy najlepsi, dzięki naszemu piecu. Ziołowe marynaty, drewno owocowe, długi i kluczowy proces wędzarniczy – wszystko to sprawia, że mają one jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny smak. 

Nie można pominąć również dodatków, w których towarzystwie serwujemy nasze mięsa. 

Jesień to najlepsza pora roku pod względem obfitości darów natury, stąd także w naszej nowej karcie jest ich pełen wachlarz.
Kiszonki, zioła, grzyby, przyprawy korzenne, konfitury, czy wędzone warzywa to tylko część tego, czym będzie można rozpieszczać podniebienie odwiedzając nas w MOMU.
Dostawcy, którzy dowożą nam swoje produkty, to sprawdzone masarnie, najlepsze piekarnie oraz podmiejscy rolnicy, którzy w swej pasji, dają nam gwarancję najwyższej jakości naszych dań


Karta Korzenie&Kości, to wciąż dania polskie. To zderzenie sekretów gotowania naszych mam i babć z nowoczesnością. Sposób, w jakim podajemy nasze pozycje z karty jest pewnego rodzaju grą. 

Widząc danie, gołym okiem - mamy stuprocentową pewność, że jesteśmy w restauracji, która wyznacza i kreuje trendy. Wystarczy jedna rzecz, by cała magia się ujawniła. 


Zamknijmy oczy i spróbujmy dania – wracamy do korzeni. 

Nie tylko Szef Kuchni pragnął powrócić do tradycji. Nasi barmani chcąc zabrać Gości w podróż do korzeni, stworzyli prozaki w płynie, które opierają się na naturalnych składnikach i dodatkach. Nasza karta powiększyła się o autorskie koktajle i drinki. Kawy, herbaty, gorące czekolady, grzane wina a także mocniejsze trunki zostały urozmaicone w taki sposób, że ich smak jest nie do podrobienia w żaden sposób. Wszystko za sprawą produktów, choć czasem niewidocznych to jednak kluczowych w procesie finalnego efektu. Podkręcenie smaku dymem oraz wędzonkami z naszego pieca jeszcze bardziej uwydatnia charakter karty baru MOMU.

MENU

 

Zobacz wiecej

dobra restauracja warszawa śródmieście dobra restauracja warszawa śródmieście dobra restauracja warszawa śródmieście dobra restauracja warszawa śródmieście dobra restauracja warszawa śródmieście dobra restauracja warszawa śródmieście

MENU BAR

 

Zobacz więcej

dobra restauracja warszawa śródmieście dobra restauracja warszawa śródmieście

KARTA WIN

 

Zobacz więcej

dobra restauracja warszawa śródmieście

polecane restauracje warszawa śródmieście

Restauracja kuchnia polska Warszawa

O restauracji    |    Menu    |    Wydarzenia    |    Galeria    |    Kontakt