Modern Matias
Matiasy z zalewy ziołowej, podane w sosie musztardowym, orientalnym, jogurtowym z figa i gruszką
Konfitowany burak
z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym
Mięsa wędzone: polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym z grzybami, pierś kacza podana z figami w czerwonym winie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami
Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini
Na Liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu,
dresing bazyliowy
Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pieczona kaczka, polędwiczka wieprzowa, grillowana biała kiełbaska, kotleciki z baraniny na ostro
Ziemniaczane gnocchi
konfitowane na maśle szałwiowym, podane z grzybami z serem koneckim
Kasza bulgur z warzywami, opiekane ziemniaki, konfitowany burak
Sosy : sos czosnkowo – ogórkowy, ajvar, cytrynowy
Ciasta mieszane podane na paterach z owocami
Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń
Kawa, herbata (podawane na życzenie Gości)
Do rachunku zostanie doliczony 8% podatek VAT.
Przy grupach od 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.
Kieliszek wina musującego Prosecco
Modern Matias
Matiasy z zalewy ziołowej, podane w sosie musztardowym, orientalnym, jogurtowym z figa i gruszką
Konfitowany burak
z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym
Mięsa wędzone: polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym z grzybami, pierś kacza podana z figami w czerwonym winie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami
Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini
Na Liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu,
dresing bazyliowy
Ziemniaczane gnocchi
podane z grzybami leśnymi i serem koneckim
Ravioloni szpinakowe
z bawolą ricottą w sosie winno – maślanym
Mo Ramen
Polski rosół cielęco-drobiowy z makaronem i warzywami
lub
Krem z pieczonych warzyw z oliwą truflową
Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pieczona kaczka, polędwiczka wieprzowa, grillowana biała kiełbaska, kotleciki z baraniny na ostro
Pieczony okoń marynowany w ziołach na musie szpinakowym
Kasza bulgur z warzywami, opiekane ziemniaki, konfitowany burak
Sosy : sos czosnkowo – ogórkowy, ajvar, cytrynowy
Ciasta mieszane podane na paterach z owocami
Kawa, herbata (podawane na życzenie Gości)
Napoje typu soft 0,5 l / os
Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń
Do rachunku zostanie doliczony 8% podatek VAT.
Przy grupach od 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.
Kieliszek wina musującego Prosecco
Mięsa Momu
Mięsa wędzone: polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym z grzybami, pieczona pierś kacza podana z figami w czerwonym winie, pastrami wołowe podane z sosem rosyjskim i piklami
Konfitowany burak z ziołami, serem koneckim i sosem balsamicznym
Łosoś i cytryny
Roladka szpinakowa z musem chrzanowym, łososiem wędzonym, podany z sosem cytrynowym
Polskie Bursztyny
Polskie sery: Bursztyn, Szafir, ser kozi, koryciński, Lazur Złocisty podane z owocami, coulis jagodowym i grissini
Modern Matias
Matiasy z zalewy ziołowej, podane w sosie musztardowym, orientalnym,
jogurtowym z figa i gruszką
Na Liściach
Mieszane sałaty, ogórek zielony, pomidory cherry, owoce sezonowe, chipsy topinamburu,
dresing bazyliowy
Na owocach
Mieszane sałaty, pomidory cherry, ogórek, jabłko, suszona morela i śliwka, gruszka w syropie, owoce sezonowe, podane z dresingiem bazyliowym
Ziemniaczane gnocchi
podane z grzybami leśnymi i serem koneckim
Ravioloni szpinakowe
z bawolą ricottą w sosie winno – maślanym
Mo Ramen
Polski rosół cielęco-drobiowy z makaronem i warzywami
lub
Krem z pieczonych warzyw z oliwą truflową
Pieczone, dymione
Zestaw mięs: pieczona kaczka, polędwiczka wieprzowa, grillowana biała kiełbaska, kotleciki z baraniny na ostro
Maślany sandacz
Filet z sandacza na maśle kaffir
Kasza bulgur z warzywami, opiekane ziemniaki, konfitowany burak
Sosy : sos czosnkowo – ogórkowy, ajvar, cytrynowy
Ciasta mieszane podane na paterach z owocami
Kawa, herbata do wyboru Gości
Napoje typu soft 0,5 l/ os
Woda gazowana / niegazowana bez ograniczeń
Kieliszek wina domowego (białe lub czerwone) 120 ml
lub
0,3 l piwo Lech Premium
lub
lub 40 ml wódki Pan Tadeusz / os.
Do rachunku zostanie doliczony 8% podatek VAT.
Przy grupach od 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy.
Wszelkie dodatkowe (poza menu) zamówienia zostaną doliczone do rachunku.